T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / BAŞİSKELE - Başiskele Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri; bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek, işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır.

BT, güncel bir bakışla; bilgisayar donanımı, yazılımı, bilgisayar ağları, iletişim teknolojileri, bu alanda yetişmiş insan gücü, prosedürler, internet ve iletişim araçları gibi çok sayıda bileşene sahiptir. 

 

Ülkemizde işletmeler kurumsallaşma yolunda hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebeple, Bilişim Teknolojileri alanında yeterlik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Halen başka dallardan, mesleklerden insanlar bu alandaki ihtiyaca yönelmeye devam etmektedirler.

04-12-2017

 

Ancak doğru olan bu alanın içinde, temelden bu yeterliklere sahip insanlar yetiştirmektir. Gelecekte de Bilişim Teknolojileri, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır:

1. YAZILIM GELİŞTİRME DALI

 2. AĞ İŞLETMENLİĞİ VE SİBER GÜVENLİK DALI

 

Bilişim Teknolojileri Alanında Eğitim Alacak Öğrencilerin;

Sistemli düşünme gücüne sahip,

Matematikle ilgili konularda başarılı,

Kendini yenileyebilen,

Araştırmacı,

Sabırlı, dikkatli ve  sorumluluk sahibi,

Şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen,

Ayrıntılara önem veren,

Bireysel karar verme yeteneği güçlü olan,

Mantığı güçlü, dikkatli ve de sabırlı,

Yabancı dile ilgi duyan kimseler olmaları gerekir.

04-12-2017

İş Bulma İmkanları

Bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticarî kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında (kpss sonuçlarına göre müracaat edilerek) geniş iş imkânına sahiptirler. Ayrıca kendi adlarına işyeri açabilirler.

Eğitim ve Kariyer İmkanları

Bu alan mezunları; yüksek okulların Bilgi Yönetimi (Uzaktan Eğitim veya Açık Öğretim), Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (Örgün veya Uzaktan Eğitim), Bilişim Yönetim, e-Ticaret ve Masaüstü Yayıncılık programlarına devam edebilirler.

Bunun yanında ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde,  meslek alanları ile ilgili fakültelere (4 yıllık bölümlere) dikey geçiş yapabilirler.

Diledikleri taktirde alanları dışında tercih yapabilecekleri gibi Teknoloji Fakültelerinin (bilgisayar mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği gibi) alanları ile ilgili bölümlerine ek puan ve özel kontenjan ile girebilmektedirler.

04-12-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2014 - Güncelleme: 15.09.2022 09:48 - Görüntülenme: 6840
  Beğen | 16  kişi beğendi